MensenMens

Blog voor mensen en over mensen

Over mij

Wat wil je over mij weten?

Sinds 1977 heb ik mijn sporen in de zorg verdiend. De eerste jaren aan het bed gewerkt en als vanzelf opgeklommen van dagoudste, naar teammanager en de laatste 9 jaar gewerkt als vestigingsmanager in de zorg, de ouderenzorg. De ouderenzorg zou ik niet meer willen inruilen. Je kunt zoveel betekenen voor ouderen en je leert zo ontzettend veel van hen.

De laatste jaren als vestigingsmanager merkte ik dat ik te ver van het primaire proces kwam te staan. Leiding geven volgens het principe van integraal management als resultaatverantwoordelijke eenheid en derhalve verantwoordelijk voor het primaire zorgproces, de innovatie en bedrijfsvoering. Het brede aspect vroeg veel aandacht. Ik raakte te ver van het primaire proces vandaan. Hierdoor raakte ik de inspiratie kwijt in mijn werk.

Er zijn mensen die het erg leuk vinden om te besturen, te managen en innoveren. Ik had mijn tijd gehad, veel geleerd en wijzer geworden werd het tijd voor mij om iets anders te zoeken. Nadat ik een loopbaan traject had afgesloten kreeg ik de functie van Teamcoach aangeboden bij Warande per 1 februari 2013.

Ik ben er blij mee. Ik wilde dit al heel lang. Ik weet dat ik mensen kan begeleiden, ondersteunen en opleiden. Én ik ben ervan overtuigd dat een teamcoach van nut kan zijn in een zorgorganisatie.

Niet meer als kapitein aan het roer staan is soms wel moeilijk. De mensen van de werkvloer sterker maken in hun werk en daardoor zelfstandiger laten functioneren is nog mooier!!

Advertenties

4 gedachten over “Over mij

  1. Barbara op schreef:

    Hoi Gerda. Ik kwam’ per ongeluk’ op je blog. Was informatie aan het zoeken over werken met ouderen. Aangezien dit de doelgroep is waar ik mijn bedrijfje op richt. Ik kan me sterk identificeren met het stukje; wie ben ik? Fijn om mensen te ontdekken met dezelfde interesse in mensen. Ik ga je volgen.

  2. Dag Gerda, Wat een mooie en interessante blog! Momenteel ben ik bezig met een cursus modeontwerper aan het studeren. Hier ben ik ook bezig met psychologie, filosofie, mensen en interactie tussen mensen. Het is leuk om te weten dat er nog mensen zijn die geïnteresseerd zijn in mensen en de interactie van mensen. Ook heeft me altijd al geboeid om iets waar te nemen of hoe je iets waarneemt.
    Verder nog veel succes met je blog!
    Groeten
    Ellen

Wilt u een reactie geven?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: