MensenMens

Blog voor mensen en over mensen

Onze manier van vakantie vieren

Welkom in ons huis aan de Overijsselse Vecht en een goede tijd toegewenst.  Eet of drink alles in de koelkast wat jullie lusten en gooi het anders weg.  Dit is vaak de 1e informatie die we lezen bij binnenkomst. Met daarna allerlei informatie over zaken waar u zich vast wel een voorstelling van kunt maken. Wat te doen bij onweer, de plek waar de gebruiksaanwijzingen liggen, scheiden van afval en wanneer de kliko aan de straat te zetten.  Deze keer lag er ook een schrijven bij met de titel: ‘onverplichte toeristische tips.’ Dit was nieuw voor ons.

Net aangekomen op ons vakantieadres is het allemaal nog een beetje onwennig. Waar vind je de koffiebekers? Waar staan de pannen en hoe werkt het kookapparaat (7 pitten en 4 ovens)? Waar liggen de sleutels en welke is voor de brievenbus? Sommige dingen zijn gemakkelijk te vinden. Bijvoorbeeld het bestek, je trekt een la open of anders nog één en je hebt gevonden wat je nodig hebt. Je loopt door het huis en proeft de sfeer al een beetje. Er zou ook een poes zijn, waar is ze nu? We zijn benieuwd of zij haar neus laat zien. Op onze ronde door het huis slaan we vaak kreten uit, zoals: ‘wat is het groot, je zou verdwalen in dit huis.’ ‘Geweldig is het hier, wat een tuin en wat een mooi uitzicht.’

zichtophuis3

Na een paar uur, als je dan de spullen hebt uitgepakt voelt het al beter. Koffie……maar eerst even lezen hoe dit apparaat werkt en je drukt op goed geluk op een paar knopjes en weldra zit je met een dampende kop zalige cappuccino voor je neus. Het voelt goed stellen we vast.

Onlangs spraken we met een man over het ‘goed voelen van een huis.’ Voelen, voelen, hoe voelt dat dan? Het is lastig om dit aan anderen duidelijk te maken. En zeker aan een hoog opgeleide man. Die heeft niets met voelen, die wil weten en niet voelen. Misschien hebben we in de loop der jaren hier een speciaal ‘gevoel’ voor ontwikkelt. Wie zal het zeggen. Ons is inmiddels wel duidelijk dat je niet met iedereen over ‘gevoel’ kan praten. Dit is niet nieuw voor mij, ik heb dat ook in sommige situaties op het werk wel meegemaakt.

Dit huis voelde direct goed. Sfeervol ingericht, veel ramen, overal boeken, tijdschriften, zachte kleuren in huis.

Op de 2e dag hadden we het al over ons huis. We hadden een flink eind gefietst en verlangden daarna weer naar ‘huis’. Koffie met een tijdschrift en dan een ronde langs alle boeken. Ik kreeg gelijk al de kriebels. ‘Die wil ik lezen en die en die en die. Je vertrekt met ik weet niet hoeveel digitale boeken en toch koos ik voor een gewoon boek. Toch wel weer lekker, een echt boek in je handen.

We hebben al hilarische dingen meegemaakt in onze 1e week. Daarover later meer uiteraard.

Toen lekker thuis op de bank met een mooi boek: ‘Stoner.’ Daar heeft u vast gelezen in mijn vorige blog.

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

3 gedachten over “Onze manier van vakantie vieren

  1. Zuster Klivia op schreef:

    Klinkt goed, ziet er prima uit. Zalig voor jullie! 🙂

  2. Frank op schreef:

    Fijne vakantie uit een zonnig Corwall gewenst.

  3. Dank je wel Frank, ook voor jou!

Wilt u een reactie geven?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: