MensenMens

Blog voor mensen en over mensen

Een nieuwe baan én uitdaging……

    

30 augustus schreef ik over bevlogenheid in je werk. Bevlogenheid  Ik heb in dat blog belooft dat ik een keer zou schrijven over mijn reis naar mijn bevlogenheid.

In totaal duurde mijn reis ongeveer 2 jaar. Ik heb een baan met veel leuke facetten, vestigingsmanager van een wooncentrum voor ouderen.  Contacten met bewoners, familieleden, medewerkers, cliëntenraad, collega’s bij Warande en ook met mensen van buiten Warande. Mijn functie was langzaam aan het veranderen.  In het begin had ik het nog niet door tot ik ineens het licht zag. Steeds vaker moest ik het bordje op mijn deur op rood zetten: ‘bezet’. Meer en meer vergaderingen, begrotingen, beleidsstukken, werken op de pc en minder contact met bewoners en medewerkers. Ik dacht in het begin van die ontdekking: ‘als eerst maar dit, dan krijg ik weer ruimte in mijn agenda’. Toen dacht ik: ‘als eerst maar dat, dan heb ik weer ruimte’. Maar de ruimte kwam niet meer terug. Ik nam die ruimte wel, maar daardoor werd mijn actielijst steeds langer ipv korter. En haalde ik de achterstand van het werk thuis op de pc maar weer in.

Kortom, ik moest een knop in mezelf omzetten en ‘gewoon’ mijn werk doen. Uiteindelijk dacht ik bij mezelf: ‘en nu?’ Krijg ik nog genoeg energie van dit werk en voel ik nog bevlogenheid? Uiteindelijk ging ik in gesprek met mijn leidinggevende, Raad van Bestuur. Ik kreeg loopbaancoaching aangeboden om te ontdekken of ik nog energie kon halen uit mijn werk of dat iets anders beter bij mij zou passen. De loopbaangesprekken duurde ‘even’. Wie mij wat beter kent, weet dat ik heel veel dingen leuk vindt, dus hopte ik van de ene passie naar de andere passie. Uiteindelijk viel het kwartje. Ik ging een opleiding volgen tot professionele coach. Wat was dat een goede opleiding! Aan de ene kant, leerde ik mezelf in sneltempo kennen en aan de andere kant dacht ik: ‘dit wil ik ook met andere mensen doen’. Mensen helpen om bewust te worden van zichzelf. Bewust worden van je goede kwaliteiten, minder goede kwaliteiten, kansen in het leven pakken, problemen niet uit de weg gaan maar een oplossing zoeken. Een oplossing die er niet altijd is lijkt lastig, maar leren accepteren en een oplossing zoeken, kan ook fijn zijn. En zo zijn er nog tal van zaken die je tegenkomt in je leven die je wilt veranderen. Een van de belangrijkste: ‘volg je hart’.

Coaching is heerlijk, ook om te mogen ondergaan. Iets wat je eigenlijk altijd wilt behouden. En toch moest ik ermee stoppen. De tijd was om, maar ik wist wel wat mij na aan het hart ligt, ik was eruit! Weer in gesprek met mijn leidinggevende en ineens overkwam het me. Mijn wens ging in vervulling, ik kreeg een andere functie aangeboden, Top!!

Vanaf ongeveer januari, als mijn opvolging is geregeld, ga ik bij personeelszaken werken als teamcoach. Een nieuwe functie bij Warande. Een functie met veel mogelijkheden; interimmanager voor drie dagen per week (als dat aan de orde is), teams mag ik coachen, individuele coaching, mogelijk intervisie. Verder krijg ik de volgende projecten mee; zingeving en gedeeld leiderschap.

Als dit soort dingen mijn passie geen nieuw leven inblazen……vul zelf maar in. Ik blaak van energie, mijn hoofd tolt van de ideeën en ……ik heb er reuze zin in! Blij met mijn ‘baas!’

Ik kan iedereen adviseren om af en toe eens bij jezelf te rade te gaan en te denken: ‘hoe ervaar ik mijn leven, mijn werk, mijn vrienden, familie e.d.?’ Stilstand is achteruitgang en leef je leven!!

Mijn volgende blogje gaat over de reacties die ik kreeg, eigenlijk over de hoeveelheid gesprekken die ik sinds iedereen het weet volg en hoe intens ik ineens gesprekken voer met mensen op het werk. Dus……kom nog eens langs of neem een abonnement op mijn blog. Gratis en voor niets.

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

7 gedachten over “Een nieuwe baan én uitdaging……

 1. hardstikke goed van jou, gefeliciteerd. Ik kom gauw eens bij jullie langs was ik toch al van plan.

 2. Carla op schreef:

  Jeetje Gerda, ik denk dat dit op je lijf geschreven is. Toen ik hoorde dat je die opleiding toen ging doen, wist ik meteen dat jij daar ooit in verder zou gaan. Van harte gefeliciteerd met die uitdaging. Je hebt je hart gevolgd en dat durven niet veel mensen. Ik hoop je gauw eens te spreken. Heel veel succes!!. Groetjes Carla Kouwenhoven

 3. diana op schreef:

  gefeliciteerd!!! klinkt heel goed, en je enthousiasme spat gewoon van mijn scherm af!! Dit lijkt me echt wat voor jou!

 4. Zuster Klivia op schreef:

  Goed zo, héérlijk voor je! Van harte! 🙂

 5. Leendert Smit op schreef:

  Hoi Gerda, Ik kan je enthousiasme voor je nieuwe baan heel goed begrijpen. Zelf kreeg ik in mijn loopbaan steeds na een jaar of zeven het gevoel van:”Is dit het nou?” en dreef ik enkel nog op routine. De uitdaging was weg. Ik heb echter steeds de mazzel gehad (maar er ook altijd actief aan gewerkt om kansen te creëren, want ze komen niet zo maar langs) om iedere vijf à zeven jaar van locatie of van functie te veranderen. Dat gaf iedere keer weer een nieuwe uitdaging en – inderdaad – energie. Nu ik een paar jaar met pensioen ben lukt het ook om steeds weer nieuwe uitdagingen aan te gaan. In een rustiger tempo, want dat is het voordeel van met pensioen zijn. Maar nog steeds met heel veel energie. Veel succes straks in je nieuwe baan. Jou kennende zul je er ongetwijfeld iets van maken.

 6. Een mooie baan hebben is zo belangrijk! Goed dat je de ruimte kreeg en dat het kwartje uiteindelijk gevallen is.

Wilt u een reactie geven?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: