MensenMens

Blog voor mensen en over mensen

De ouderenzorg is mooi, als je het wilt zien!!

Gisteren heb ik mijn eerste drie talenturen ingezet en met heel veel plezier kan ik wel zeggen!

Talenturen, wat zijn dat hoor ik u denken? Dit jaar hebben alle zorginstellingen in de ouderenzorg van de overheid extra budget gekregen van de overheid om de kwaliteit van zorg te verhogen. Dit budget kon elke zorginstelling op zijn eigen manier in zetten. Één van onze plannen hierbij was om het welzijn van de bewoners én onze medewerkers te verhogen. Elke medewerker heeft acht uur in 2012 om als betaalde vrijwilliger iets leuks te gaan doen met één of meerdere bewoners. Dit, omdat je in de zorg vaak hoort dat je als verzorgende, facilitair medewerker of manager weinig tijd hebt om leuke dingen te doen met bewoners. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners het fijn hebben, maar ook onze medewerkers.

Ik heb gisteren mijn eerste drie talenturen ingezet als vrijwilliger bij een klassiek concert die georganiseerd was voor onze bewoners en buurtbewoners. We hebben met elkaar een fantastische middag gehad en volop genoten! Er was een mirakel mooi optreden van twee violisten en een pianiste. Hun naam is: Deshima Trio (als u op hun naam klikt, kunt u meer van hen lezen)

Niet alleen de bewoners hadden een hele mooie middag. Maar ik ook! Er werd prachtig gespeeld. Iedereen was muisstil…….zoveel bewoners waren oprecht tevreden met deze dag, je kon het in hun ogen lezen. En dat is zo mooi om mee te mogen maken!

Op zo’n moment denk ik aan de vele mensen die zeggen dat werken in de ouderenzorg saai is en afstompt. Dat je alleen maar werkdruk hebt en amper meer contacten hebt met de bewoners. Ik kan het daar niet mee eens zijn. Er zijn zoveel mooie momenten die je kunt nemen om met een goed gevoel naar huis te gaan, wetende dat je de ouderen een goede dag hebt gegeven. Met deze talenturen is dat nog veel mooier…….maar ook op gewone dagelijkse dagen zijn er mooie momenten.

Als je ze maar wilt zien en er moeite voor wil doen om ze te herkennen én opzoekt!

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

3 gedachten over “De ouderenzorg is mooi, als je het wilt zien!!

  1. Mijn schoonouders zitten in een verzorgingstehuis. Mijn schoonmoeder op een gesloten afdeling in verband met dementie en mijn schoonvader heeft een eigen kamer in het tehuis. Er wordt heel goed voor hen gezorgd en ik heb veel respect voor de mensen die in de zorg werken. Van het project waar jij het over hebt, heb ik nog nooit gehoord, maar er zal ongetwijfeld ook bij hen iets moois mee gedaan worden.

    • Wat fijn om ook eens positieve verhalen te horen van familieleden. Dat project werkt alleen bij ons, maar het is aan te bevelen voor andere organisaties! Dank voor u reactie

  2. Wat een prachtig initiatief, om die taakuren zo in te vullen! Ik gun jullie nog veel meer van dit soort uren omdat ik denk dat het zowel voor werknemers als ouderen goed is om tijd met elkaar door te brengen. Echte quality time zeg maar!

Wilt u een reactie geven?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: