MensenMens

Blog voor mensen en over mensen

Spraakafzien

Spraakazien

Ik zie ze steeds vaker staan, in restaurants, winkels of in huizen waar ik kom. En zodra ik er een zie ben ik mezelf kwijt, slaat mijn hoofd op hol en verlies ik mijn omgeving uit het oog.

Ik kan het nooit nalaten om ze eerst goed te bekijken; wat is de kleur? Ze zijn helemaal oranje of ze hebben een moeilijk te benoemen kleur. Is het een hij of is het een zij? Daar ben ik nog nooit achter gekomen, dus bij mij zijn het allemaal hij’tjes. Hoe is het gesteld met zijn stuurkracht en kan hij goed afremmen? Ik raak gewoonweg gebiologeerd van het feit dat hij alsmaar rondjes neemt.

Wat zou er allemaal door zijn kop gaan en als ik hem verstond, wat zou hij dan zeggen?

De laatste keer dat ik er een zag zat hij in een grote vierkante kom. Dat had ik nog nooit gezien. Ik had wel eens een halve hangende kom gezien, een vijver of aquarium. Geboeid ging ik voor de vierkante kom zitten. Tot mijn verbazing zwom deze ook alleen maar rondjes. Heel apart.

Het ging als vanzelf, ik hoorde me zeggen: ‘visje, visje kun je mij verstaan?? Ik zie je alsmaar rondjes zwemmen. Waarom doe je dat? Had je voorheen soms een ronde kom? Ik keek geconcentreerd naar zijn lippen. Het viel me op dat ik hem regelmatig zoenbewegingen zag maken.
Ik had contact! Dit was me nog nooit overkomen!

Ik kocht de kom met mijn nieuwe ‘vriendje’. Op internet vond ik precies de cursus die ik zocht: “Wat heeft uw goudvis te zeggen? “ Ik gaf me direct op.

Ik volgde workshops met mijn goudvis, alleen en in groepsverband. Veel later leerde ik dat spraakafzien hetzelfde is als liplezen. Als ik dat geweten had……spraakafzien is hetzelfde alsliplezen! Dat had ik zelf al jarenlang geprobeerd.

Jammer van het geld wat ik uitgaf aan de cursus en de workshops en het allerergste is dat ik waarschijnlijk nooit zal weten wat er in het hoofd van een goudvis omgaat.

Het wordt tijd dat ik eens vis leer eten!

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Een gedachte over “Spraakafzien

  1. mooie site. bij het lezen van het artikel over “lastig”moest ik gelijk denken aan spiegelen. Ik denk dat je dan ook makkelijker antwoorden kunt geven op de vragen.
    Ik blijf je volgen. Janny

Wilt u een reactie geven?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: